[...] indyka ( nieprzetworzonego ), białek jaj, ryb, chudych części wołowiny,i białek serwatki. Kalorie z węglowodanów powinny pochodzić z węglowodanów złożonych, takich jak płatki owsiane, ryż niełuskany i kartofle. Uważna obserwacja powinna upewnić nas, że tym, co gromadzimy jest beztłuszczowa masa ciała, a nie tłuszcz. Powinno się sprawdzać [...]
[...] a więc wszelkiej maści słodyczy, DUŻEJ ilości owoców i miodu(zawierających fruktozę), a także dwucukrów, a więc sacharozy(właśnie słodycze, czasami dosładzane soki owocowe, płatki sniadaniowe itp.) i laktozy zawartej w produktach mlecznych(tu jednak spokojnie można rano wciąć sporą porcję produktów mlecznych, aby zapewnić organizmowi wapń i [...]
Jeśli jesteście stałymi użytkownikami forum sfd i wpadacie czasami do odżywiania na pewno czytaliście mój artykuł poświecony diecie masowej, dziś chciałem wprowadzi do tego artykułu korekty związane ze stanem wiedzy naukowej na rok 2007 a także szczególną uwagę chciałbym poświecić ektomorfią. Dlatego bez zbędnych ceregieli przechodzimy do [...]
sezon sie zbliza i coraz wiecej pytan poswiecilem chwile i napisalem jak to mniej wiecej powinno wygladac w moim mniemaniu milego czytania 1. DIETA - zdecydowanie najwazniejsza czesc tej zabawy proponuje zamiast kombinowac z niewiadomo jakimi suplementami przeznaczyc wieksze fundusze wlasnie na perfekcyjna diete, na pewno pieniadze nie bede [...]
Witam! Zacznę od tego, że moja pierwsza dieta z powodu niewiedzy nie wypaliła. W najgorszym momencie ważyłem 125 kg. Po 5 tygodniach zredukowałem ją do aktualnego stanu, czyli 117 kg i cały czas chudnę. Wziąłem się też za ćwiczenia w domu, 4 razy w tygodniu (z wyłączeniem środy i weekendu) po ok. 30 minut. Moim aktualnym celem jest dalsza redukcja [...]
[...] badań pokazują, że diety z niską zawartością tłuszczu i węglowodanów z wysoką zawartością błonnika zmniejszają ryzyko zachorowań i wagę ciała. Nadal spożywaj warzywa, płatki owsiane i inne całe ziarna, owoce i kasze. - Utrata wagi w pigułce? Czy z pikolinitu czy nicotinate, chrom wydaje się wspomagać wzrost mięśni i kontrolę [...]
[...] są również mieszanki przyprawowe typu jarzynka, Vegeta, kostki rosołowe oraz buliony w proszku. Dużych ilości soli dostarcza także pieczywo, zbożowe produkty śniadaniowe (płatki, kaszki, musli), makarony i wędliny. Więcej potasu Podczas przyjmowania leków moczopędnych bardzo często dochodzi do występowania niedoborów potasu, którego duże [...]
KOPIOWANIE ZABRONIONE.AKTUALIZACJA: 2009.05.01 W większej mierze poświęcone suplementacji i odżywkom, ale nie dało się tego rozdzielić od informacji o treningu, diecie itd. ZAPRASZAM TEŻ DO NOWEGO ART. SIŁA, SIŁA, SIŁA http://www.body-factory.pl/showthread.php?p=84728 ORAZ DO ARTYKUŁU O TRENINGACH CROSSFIT, SUPLEMENTACJI, KONDYCJI I SPORTACH [...]
[...] posiłków. Wielu z was się zastanowi, o co chodzi z tym pieczywem pełnoziarnistym ??? jakiś przedstawiciel handlowy czy jaki *** Nic z tych rzeczy, po prostu zarówno musli, płatki owsiane, owoce, warzywa, jak i owo pieczywo ma dużo jakże potrzebnego błonnika który przelatuje przez nasz organizm biorąc za sobą zalegające odpady i przy tym [...]
[...] zwiększa jej objętość; zwiększa wchłanianie białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając węglowodanów złożonych (ryż, makaron, płatki zbożowe) a nie prostych (cukier, słodycze), i ogromnych ilości budulca czyli białka zarówno zwierzęcego jak i roślinnego (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki [...]
[...] zjadając raz na tydzień burgera czy 2 kawałki pizzy – tez wcale nie oznacza, że stosuje IIFYM. Idąc dalej...... jeśli zamiast płatków owsianych do śniadania użyjemy płatki śniadaniowe http://img40.imageshack.us/img40/8383/7apw.jpg ale przez resztę dnia już będziemy spożywać ‘czyste’ produkty i ‘czyste’ potrawy – też wcale nie oznacza, że [...]
[...] treningu (to mogą być posiłki poranne, przed i potreningowy), możemy zmieniać proporcje i zstępować nowymi źródłami ww te, co mieliśmy wcześniej i możemy wprowadzić ryz, płatki owsiane, quinoa i amarantus. W następnym dodajemy znów po 25g ww i możemy do diety wprowadzić z powrotem nabiał (uwaga wcześniej nabiał z diety usuwamy źródła białka [...]
[...] energii. „Więc dodajemy je około treningowo, ewentualnie do pierwszego posiłku" Źródłami węglowodanów są: * kasze np. jęczmienna, gryczana, brązowy ryż, ciemne makarony, płatki owsiane, razowe pieczywo * miód - naturalne źródło cukrów prostych - glukozy i fruktozy * owoce - źródło fruktozy „Tam gdzie są potrzebne, dodajemy węglowodany." D- [...]
[...] by spożywać te cukry, które charakteryzują się niskim przetworzeniem i przyrządzać je tak, by straty były jak najmniejsze. Źródłami sacharydów o niskim przetworzeniu to płatki owsiane górskie, otręby pszenne, ryż dziki/czarny i brązowy, makaron razowy/z mąki durum, kasze gruboziarniste, pieczywo razowe. Wszystkie te produkty charakteryzują [...]
DIETETYCZNE SPOSOBY WALKI Z TKANKĄ TŁUSZCZOWĄ Może zaczne od dietetyki... to nauka o racjonalnym żywieniu człowieka, łącząca wiedzę wielu nauk zaczynając od biologi koncząc na patofizjologia .Dietetyka bada rolę składników pokarmowych w przemianach materii i energii na poziomie komórek, narządów, układów i całego organizmu. Dzięki, wynikom tych [...]
[...] takie jak miód, cukier, białe pieczywo czy biszkopty, szybciej wchłaniają się do krwi niż węglowodany złożone o niskim wskaźniku glikemicznym. Te ostatnie, jak ziemniaki, płatki owsiane, brzoskwinie, ciecierzyca i jogurt-są świetne dla osób liczących kalorie. Dają dłużej uczucie sytości i ma się po nich mniejszy apetyt. Przedtreningowy [...]